IT Servicemanagement Consultancy

beschrijving

Tool selectie van ITSM en ESM

Naast het organiseren van het werk en het benomen van verantwoordelijk is het ook belangrijk om tooling in te zetten die u hierbij kan ondersteunen. Met alle diverse leveranciers van soortgelijke tools is het soms lastig om daar de juiste keuze in te maken. Vaak maak je zo een keuze eens in de zoveel jaar, waarin in die periode heel veel veranderd. ITSM/ESM tooling is onze core business en zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen en voors en tegens in elke situatie. Naast de inrichting, integraties helpen wij ook mee om de juiste contract vorm te kiezen. Ondanks dat wij partner zijn van 2 pakketten hoeft dit niet te betekenen dat dit altijd de beste oplossing voor onze klanten hoeft te zijn. Wij zullen in ons advies altijd eerlijk en transparant zijn en de beste keuze voor de klant en situatie kiezen.

Service Catalogus

Het kan vaak lastig zijn om de juiste diensten te definiŽren. Er zijn verschillende invalshoeken die dit kunnen bemoeilijken Zeker als er meerdere partijen zijn (IT, Facility, HR, leveranciers) die diensten aanbieden. Daarbij is het verstandig om onderscheidt te maken in diensten die je als IT/Facility/HR/leverancier ondersteunt en hoe je deze aanbiedt aan jullie klanten/eindgebruikers. Naast de aanbieding aan de klanten/eindgebruikers is het ook belang dat melding zo efficiënt mogelijk worden gerouteerd. Deels ligt hier een taak voor de Servicedesk, maar er kan ook heel veel geautomatiseerd worden. Denk daarbij aan workflows die op basis van keuzes en approvals de juiste teams en leveranciers betrekken, maar ook de mogelijkheden om geautomatiseerd AD werkzaamheden uit te voeren.

Operating Model (ITIL, Agile, Scrum, SIAM benoemen)

Het operating model bepaalt hoe meldingen van A naar B gaan en wie waar verantwoordelijk voor is. Het is van belang dit (net als de catalogus) duidelijk te hebben voor je start met de implementatie van een ITSM/ESM oplossing.